Natuur, landgoederen en cultuur

Landgoedhoeve De Cruijvoort ligt op het eeuwenoude landgoed Maarsbergen in het overgangsgebied van de Utrechtse Heuvelrug naar de Gelderse Vallei.

Een oase van rust met de prachtige natuur van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Hier wandel of fiets je door de heuvelachtige bossen en landgoederen, langs indrukwekkende kastelen en mooie buitenplaatsen, over lommerrijke beuken- en einkenlanen, heidevelden of langs zandverstuivingen. Bij iedere afslag word je verrast door een ander uitzicht, op het hoogste punt van de Heuvelrug raak je verwonderd door het uitzicht en soms hoor je helemaal niets. Onderweg kun je in één van de sfeervolle dorpen of stadjes heerlijk vertoeven. Beleef unieke musea zoals Kasteel Amerongen of Museum Huis Doorn en bezoek bezienswaardigheden als de Pyramide van Austerlitz, Grebbelinie of Ouwehands Dierenpark.

De Utrechtese Heuvelrug heeft een lange smalle vorm, waardoor je meestal niet ver verwijderd bent van de rand waar de heuvelrug overgaat in een ander soort landschap. Via de Darthuizerpoort bij Leersum kom  in het oude afwisselende  Langbroekerweteringgebied. Dit is bekend om z’n prachtige middeleeuwse ridderhofsteden, kastelen en landgoederen en het rivierenlandschap van de Kromme Rijnstreek met het historische stadje Wijk bij Duurstede met z'n gezellig marktplein en Kasteel Duurstede.

Steden als Amersfoort en Utrecht zijn binnen 25 minuten te bereiken.